ARAÇ BOYALI ERTÜRK YÖNDEM İLKOKULU
KIŞLAKÖY KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ MERKEZ KÜME EVLERİ BOYALI ERTÜRK YÖNDEM YBO BLOK NO: 43/1 ARAÇ / KASTAMONU

VİZYON

Hizmet kitlemizi pergel gibi bir ayağı kendi medeniyetine basan, diğer ayağı bütün dünyayı dolaşan, evrensel kültürle milli kültürü özümsemiş bireyler olarak yetiştirmek, örnek, öncü ve başarılı bir kurum olmaktır.

MİSYON

Var olma nedenimiz olan öğrencilerimizi; topluma karşı sorumlu, toplumsal ve ahlaki değerlere sahip, kendisi ve çevresiyle barışık, işbirliğine açık ve üretken, çağın gereği olan özellik ve donanımlara sahip, geleceğe ve geleceğine yön veren bireyler olarak yetiştirmektir.

BAŞARILAR

2010-2011 Eğitim- Öğretim yılında 6 öğrenci Anadolu Lisesi ve Teknik Lise kazanmıştır. 2011-2012 Eğitim- Öğretim yılında 4 öğrenci Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Teknik Lise kazanmıştır.
Öğretim Şekli :Gündüzlü/Yatılı

Gündüzlü/Yatılı

Kalorifer ( Kömür)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuzun bulunduğu köy, İlçe merkezine 40 km, il merkezine 86 km uzaklıktadır.

Araç ilçe merkezine 40 km, Kastamonu il merkezine 86 km uzaklıkta bulunmaktadır